Telefoon: 0174 528 272

Steenwol vloerisolatie

Steenwol wordt als isolatiemateriaal toegepast bij vloerisolatie. Het is verkrijgbaar als woldekens, platen of als inblaaswol. Het is gemaakt van de steensoorten diabaas of basalt. Deze worden in hoogovens gesmolten bij 1400 graden Celsius. Daarna wordt het weggeslingerd. Bij het afkoelen ontstaan draden. Dit wordt vermengd met andere materialen, die als bindmiddel dienen. Zo is steenwol een ijzersterk isolatiemateriaal dat in verschillende soorten en formaten terugkomt.

Alt Text

Voordelen

De belangrijkste redenen om voor steenwol te kiezen bij vloerisolatie zijn de brandveiligheid en de geluidsisolerende werking. Hierin is het isolatiemateriaal een ware uitblinker. De voordelen op een rij:

 • Beste materiaal tegen geluidsoverlast
 • Onbrandbaar en uitstekende brandwering
 • Bij brand ontstaat er nauwelijks rook en giftige stoffen
 • Goede muurisolatie
 • Voordelig
 • Zeer lange levensduur
 • Vormvast
 • Sterk en veerkrachtig
 • Ook geschikt voor herstel van vloerisolatie

Bevestiging

Steenwol is een populaire keus voor vloerisolatie van woningen en bedrijfspanden, omdat het materiaal geluidsoverlast vermindert en ongevoelig is voor veroudering. Het krimpt niet, het is waterafstotend en vormvast. Bovendien is dit het beste isolatiemateriaal voor de brandveiligheid. Het is verkrijgbaar als rol, deken, wandplaten of inblaaswol. De rol, deken of plaat wordt bevestigd tegen de muur. Inblaaswol wordt in gaten of kieren gespoten. Sommige rollen hebben spijkerflenzen, waarmee het makkelijk is om het materiaal vast te nieten. De wol kan voorzien zijn van een damp remmende folie. De kant van het folie moet naar de warmte wijzen. Dat betekent dat deze laag zichtbaar blijft bij de bevestiging aan de vloer. De damp remmende folie zorgt ervoor dat condens niet doortrekt in de vloeren en muren. Het materiaal is ook verkrijgbaar in wandplaten. Deze zijn gemakkelijk te bevestigen.

Verschil steenwol en glaswol

Steenwol en glaswol lijken in kleur, vorm en toepassing sterk op elkaar. Steenwol is een beter materiaal voor brandveiligheid en geluidsisolatie. Glaswol is echter lichter en flexibeler. Daarnaast is de isolatiewaarde van glaswol hoger, waardoor er een dunnere laag vloerisolatie nodig is. Wilt u weten welke het meest geschikt is voor uw woning? Neem contact op met Spouwmuur Expert. We helpen u graag verder.

Alt Text

Stel uw hier uw isolatie vraag
  Vloerisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw vloer isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw vloer isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text