Telefoon: 0174 528 272

Houten vloer isolatie

Isolatie van een houten vloer

Een houten vloer geeft een woning veel karakter. De planken hebben een warme uitstraling die voor een belangrijk deel de sfeer in huis bepalen. De isolatie van een houten vloer is nauwkeurig werk. Dit wordt bij voorkeur gedaan vanuit de kruipruimte, zodat de bovenzijde onaangetast blijft. Isoleren zorgt direct voor meer comfort, omdat er minder kou optrekt en u warmere voeten houdt. De vaklui van Spouwmuur Expert zorgen daarbij goed voor uw hout.

Voordelen van houten vloer isolatie

Isoleer uw houten vloer voor een comfortabelere en warmere ruimte. U kunt hiermee ook veel energie besparen. Isolatie heeft diverse voordelen:

 • Warmere voeten
 • Minder tocht
 • Minder warmteverlies
 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder CO2-uitstoot is goed voor het klimaat

Vochtpercentage hout

Een houten vloer kan het beste van onderaf worden geïsoleerd, omdat hiermee het karakter van het hout onaangeroerd blijft. De kruipruimte moet hiervoor minstens vijftig centimeter hoog zijn. Eerst wordt de luchtvochtigheid van het hout gemeten. Dit moet minder dan twintig procent zijn, omdat anders het risico bestaat dat het vocht niet meer weg kan en er houtrot kan ontstaan.

Bij een te hoge vochtigheidsgraad kan de bodem van de kruipruimte worden voorzien van een damp remmende folie zodat het hout kans krijgt om te drogen. Als er minder dan vijftien procent vocht in het hout is, wordt vaak gekozen voor isolatie met polyurethaan. Anders zijn de Knauf glaswoldekens een goede toepassing.

Isolatie aanbrengen op houten vloer

Vaak wordt een houten vloer ondersteund door stevige balken. Het isolatiemateriaal wordt aangebracht tussen deze balken. Indien mogelijk zal de expert een luchtspouw van twee centimeter overlaten tussen de planken en het isolatiemateriaal. Deze stilstaande lucht zorgt voor extra isolatie. Het isolatiemateriaal wordt goed bevestigd, zodat er geen gaten of kieren ontstaan waar de warmte weg kan lekken. Daarnaast controleert de vakman ook of er voldoende ventilatie in de kruipruimte is, zodat vocht en radongas afgevoerd kan worden. Indien nodig wordt een extra ventilatieruimte aangebracht.

Isolatie aan de bovenkant

Indien isolatie niet aan de onderzijde kan gebeuren, is er nog een mogelijkheid om de planken zorgvuldig te demonteren. De isolatielaag wordt onder de planken geplaatst, waarna deze weer terug worden gelegd. De vloer wordt hierdoor verhoogd, waardoor het nodig kan zijn om de hoogte van plinten en deuren aan te passen. Ook is er een klein risico dat de houten vloer beschadigd raakt. Daarom is isolatie vanaf de onderzijde altijd een betere oplossing.

Alt Text

Stel uw hier uw isolatie vraag
  Vloerisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw vloer isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw vloeren isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text