Telefoon: 0174 528 272

Noppenfolie dakisolatie

Noppenfolie dakisolatie

Noppenfolie kan als zelfstandig isolatiemateriaal gebruikt worden, maar is ook goed te combineren met andere vormen van dakisolatie. Andere woorden voor dit materiaal zijn luchtkussenfolie of bubbeltjesplastic. De folie met nylon versterking lijkt het meest op de klassieke bubbeltjesplastic dat ook als beschermingsmateriaal wordt gebruikt voor verpakkingen, maar het is van een hogere kwaliteit. Aluminium noppenfolie lijkt qua uiterlijk op een windscherm voor voertuigen en is geschikt gemaakt voor dakisolatie.

Alt Text

Isolerende werking

Noppenfolie bestaat uit twee of meer lagen folie. Daartussen zitten kleine, geïsoleerde ruimtes met lucht. Deze lucht staat stil en kan nergens heen. Dit zorgt voor een thermische isolatie en houdt stralingskou tegen. Het isolatiemateriaal kan op twee manieren worden toegepast. De folie wordt aan de binnenkant tussen de kepers geplaatst. Tussen de wand en het folie moet een luchtspouw zijn van ten minste twee centimeter. Dit is nodig voor een optimale isolatie. Een tweede mogelijkheid is noppenfolie voor een plat dak. Dit wordt aan de buitenkant tegen elkaar aan gelegd, niet over elkaar heen. Het helpt ook voor een betere waterafvoer.

Voordelen van Noppenfolie

Noppenfolie is een snelle en goedkope manier voor isolatie. Meerdere lagen folie zorgen voor een betere isolatie. Het is goed te combineren met andere isolatiemaatregelen. Enkele voordelen van deze vorm van dakisolatie:

 • Extreem dampwerend
 • Uv-bestendig
 • Thermische dakisolatie
 • Wind- en waterdicht
 • Ook geschikt bij beperkte ruimte
 • Lage kosten

Toepassingen

Noppenfolie wordt toegepast in dakisolatie. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt voor de dakisolatie van een serre of tuinkas. Het voordeel hiervan is dat het materiaal uv-bestendig is. Het zonlicht wordt tot maximaal vijftien procent gereduceerd bij het gebruik van doorzichtige folie. De aluminium versie heeft het voordeel dat het zonlicht en warmtestraling nog beter weerkaatst en is daarmee effectiever. Noppenfolie kan bevestigd worden met spijkers, clips of knijpers.

Advies en informatie

Voor meer informatie en advies over noppenfolie en dakisolatie helpen de deskundige medewerkers van Spouwmuur Expert u graag verder. Zij zullen de materiaalkeuze direct meenemen in de vrijblijvende offerte.

Alt Text

Stel hier uw isolatie vraag
  Dakisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw dak isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw dak isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text