Telefoon: 0174 528 272

Muurisolatie kiezen

Muurisolatie kiezen

De vakmannen van Spouwmuur Expert adviseren u over de beste isolatiematerialen voor uw woning. Voor muurisolatie maken zij gebruik van diverse materialen, zoals hardschuimplaten, glaswol, steenwol, Knauf Supafil en Polyurethaan (PUR). Welk materiaal er wordt gebruikt hangt af van het type muurisolatie en de woning.

Hardschuimplaten

Hardschuimplaten worden veel toegepast als isolatiemateriaal van binnen- en buitenmuren, omdat het snel en makkelijk te bevestigen is. De meeste hardschuimplaten zijn gemaakt van PUR. Ook PIR wordt steeds meer gebruikt, omdat dit een lichtere, dunnere en duurzamere vorm van PUR-schuim is. Het is een duurder materiaal, maar zeker te overwegen voor binnenmuren.

Glaswol

Glaswol is een makkelijke en relatief goedkope vorm van muurisolatie. Het komt voor als inblaaswol, rollen of glaswolplaten. Glaswol is gemaakt van zand en gerecycled glas. Als materiaal is het makkelijk te gebruiken voor grote tot zeer kleine ruimtes. Het is een zeer brandveilig materiaal en licht van gewicht. Naast isolatie zorgt het ook voor geluidswering van buitenaf.

Steenwol

Steenwol wordt geproduceerd uit de steensoorten diabaas of basalt. Het wordt als muurisolatie gebruikt in de vorm van inblaaswol, woldekens of wandplaten. De toepassing van inblaaswol wordt het meest gebruikt bij spouwmuurisolatie, omdat het makkelijk een kleine ruimte kan opvullen.

Steenwol is het beste materiaal tegen geluidsoverlast en biedt de hoogste brandveiligheid. Het heeft een zeer lange levensduur en is daardoor populair onder architecten, bouwbedrijven en isolatie-experts.

Knauf Supafil

Dit is een merk inblaaswol, dat is gebaseerd op minerale glaswol. Het wordt het meest toegepast als spouwmuurisolatie. Knauf Supafil is de keus van Spouwmuur Expert, omdat dit wereldwijde merk garant staat voor een uitstekende kwaliteit. Knauf Supafil heeft de hoogste isolatiewaarde van inblaaswol. Het zorgt dat de temperatuur in de woning constant blijft. Het houdt regenwater tegen en voert vocht en condens van de binnenmuur naar buiten. Knauf Supafil is binnen twee tot vier jaar terugverdiend. Daarna blijft de kwaliteit zo goed, dat de woning tientallen jaren onderhoudsvrij blijft.

Polyurethaan

Polyurethaan is ook wel bekend onder de naam PUR en PUR-schuim. Het is een goedkope en sterke variant van muurisolatie. Het is eenvoudig toe te passen, omdat het heel nauwkeurig aangebracht kan worden. Polyurethaan wordt in of op de ruimte gespoten, waar het uitzet en opdroogt tot een verhard, maar flexibel isolatiemateriaal. Het is ook zeer geschikt voor gaten en kieren. Deze worden snel gedicht, waardoor er direct minder tocht door de woning trekt. Polyurethaan wordt in veel woningen gebruikt en is veilig als het door experts wordt aangebracht.

Alt Text

Stel hier uw isolatie vraag
  Muurisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw muren isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw muren isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text