Telefoon: 0174 528 272

Hardschuimplaten vloerisolatie

Hardschuimplaten vloerisolatie

Alt Text

Hardschuimplaten worden gebruikt bij vloerisolatie, omdat dit snel en makkelijk te bevestigen is. Het isolatiemateriaal is goed op maat te zagen, waardoor maatwerk altijd mogelijk is en de materialen zeer nauw op elkaar aansluiten voor een uitstekende isolatie. Op dit moment zijn PUR-platen de meest voorkomende vorm. Ook PIR is in opkomst, omdat dit een duurzame en kwalitatief hoge oplossing is voor uw vloerisolatie.

Voordelen van hardschuimplaten

Hardschuimplaten worden vaak gekozen voor vloerisolatie. Het staat dan ook bekend om de vele voordelen:

 • Uitstekende vloerisolatie
 • Licht vochtgevoelig
 • Makkelijk te verwerken en bevestigen
 • Eenvoudig op maat te maken
 • Hoge brandwerendheid
 • Soms voorzien van een gebitumeerde glasvlieslaag
 • Geluidswerend

PUR-hardschuimplaten

Hardschuimplaten van PUR worden op dit moment het meest toegepast als isolatiemateriaal in plaatvorm. De afkorting staat voor polyurethaan. Dit is een synthetisch hardschuim gemaakt van aardolie. Het wordt veel gebruikt vanwege de gunstige prijs en de hoge brandwerendheid. De platen worden in verschillende diktes geleverd en kunnen gecombineerd worden voor een dikkere isolatielaag. Naast een uitstekende isolatie zorgt het ook voor geluidsisolatie.

PIR-hardschuimplaten

PIR is het nieuwe PUR. Dit wordt steeds meer toegepast bij nieuwbouw en renovatie van woningen en bedrijfspanden, omdat het een verbeterde versie is van de bewezen kwaliteit van PUR. Het isolatiemateriaal voelt breekbaarder aan, maar het is steviger en stugger. De platen staan bekend om hun vele voordelen. Ze hebben een hogere isolatiewaarde en zijn lichter in gewicht. Daardoor is er in vergelijking een dunnere laag nodig voor dezelfde isolatiedichtheid. PIR heeft een hogere brandwerende bescherming en zal trager verbranden als er toch brand uitbreekt. Bij de productie van deze platen is er een lagere milieubelasting. De materialen zijn duurder dan PUR-schuim, maar zijn een kwalitatieve toepassing voor de toekomst.

Advies van Spouwmuur Expert

Twijfelt u welk isolatiemateriaal de beste oplossing is voor uw vloerisolatie? Neem dan contact op met de vakmensen van Spouwmuur Expert voor persoonlijk advies. Wij helpen u graag verder met een goed geïsoleerde vloer.

Alt Text

Stel uw hier uw isolatie vraag
  Muurisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw muren isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw muren isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text