Telefoon: 0174 528 272

Gevelreiniging

Gevelreiniging

In de loop der tijd wordt de gevel van de woning of het bedrijfspand grauwer. Dit komt door invloed van het weer, UV-licht, smog en vervuiling. Het is niet te voorkomen dat dit gebeurt. Door gevelreiniging wordt al het vuil van de woning gehaald en komen de ware kleuren weer naar voren. Hierdoor krijgt uw huis of bedrijfspand direct een mooiere en goed verzorgde uitstraling. Dit verhoogt direct de waarde van het gebouw.

Alt Text

Methodes van gevelreiniging

Er zijn verschillende manieren om de gevel schoon te maken. De methode van gevelreiniging hangt af van de mate waarin de gevel is vervuild.

 • Koudebruggen zorgen voor kille en vochtige muren
 • Warmteverlies
 • Schimmel
 • Ontstaan van schadelijke stoffen

Hogedrukreiniging

Licht vervuilde muren kunnen eenvoudig schoon worden gemaakt door hogedrukreiniging. Het koude water wordt met een flinke kracht op de gevel gespoten, waardoor al het vuil wegspoelt. De gevelreiniging vindt plaats met koud water. Het is de goedkoopste vorm van gevelreiniging en het zorgt voor preventief onderhoud. Daarna ziet de woning er weer als nieuw uit.

Stomen

Gevelreiniging door middel van stomen is de beste oplossing voor middelmatig vervuilde muren. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van hogedrukreiniging. Het water wordt verhit tot 110 graden Celsius, zodat ook het hardnekkige vuil loslaat en uw woning er hierna weer fris uitziet.

Zandstralen

Als de gevel sterk verontreinigd is en gevelreiniging door middel van de hogedrukspuit niet meer mogelijk is, kiezen we bij Spouwmuur Expert voor zandstralen. Bij deze methode wordt het bovenste laagje van de stenen geschuurd. Het zand komt met grote snelheid neer op de stenen, waardoor dit schurende effect ontstaat. Het vuil laat direct los. Hiermee komt de oorspronkelijke kleur van de stenen weer terug. Dat verhoogt de waarde en de uitstraling van de woning.

Gevelherstel

Indien de muren te zwaar verontreinigd zijn, kan dit alleen nog worden hersteld door middel van het uithakken of vernieuwen van de muren. Lees meer over gevelherstel ยป

Alt Text

Stel hier uw vraag
  Overige projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis