Telefoon: 0174 528 272

Glaswol dakisolatie

Glaswol dakisolatie

Glaswol wordt vaak toegepast bij dakisolatie, omdat het een voordelig isolatiemateriaal is van een hoge kwaliteit. Het gele synthetische materiaal is heel makkelijk te bevestigen als dakisolatie. De losse rollen zijn goed tegen elkaar aan te zetten, waardoor er geen koudebrug ontstaat waar de wind vrij spel heeft. Het materiaal is goed te gebruiken voor grote oppervlakten, maar het is ook eenvoudig op maat te knippen of snijden voor de kleine hoekjes.

Alt Text

Voordelen van glaswol dakisolatie

Glaswol is erg populair voor de dakisolatie van schuine daken. Het heeft vele voordelen, zoals:

 • Zeer hoge isolatiewaarde
 • Neemt geen vocht op
 • Geen kans op schimmel
 • Lichtgewicht
 • Vormvast, maar flexibel tijdens de aanleg
 • Relatief goedkoop
 • Akoestische isolatie

Het enige nadeel van dit isolatiemateriaal is dat het makkelijk een allergische reactie kan oproepen. De microvezels kunnen zorgen voor een ontsteking van de luchtwegen of de huid. Huiduitslag en jeuk zijn bekende bijwerkingen. Werk daarom altijd met werkhandschoenen en een stofmasker om irritatie te voorkomen, dat doen we bij Spouwmuur Expert ook!

Werking van glaswol

Glaswol is een synthetisch materiaal. Het is gemaakt van een combinatie van zand en gerecycled glas. Het isolatiemateriaal is zacht en flexibel. De vezels in het materiaal zorgen dat er geen luchtcirculatie plaats kan vinden. Daardoor kan de koude lucht van buiten niet naar binnen verplaatsen, of andersom. Een positieve bijwerking is dat het daardoor ook geluidswerend is, omdat geluid zich verplaatst via lucht. De synthetische wol is ook geschikt als dakisolatie omdat het geen vocht opneemt. Hierdoor drogen de daken snel bij vocht of condens en kan schimmel geen voedingsbodem vinden om te groeien. Het is verkrijgbaar met een dampwerende laag, zodat condens niet in het dak zelf komt. Glaswol is overigens eenvoudig te snijden, knippen of proppen.

Dakisolatie met glaswol

Dakisolatie met glaswol is alleen geschikt voor schuine daken. Er zijn twee toepassingen: het kan als een rol gekocht worden die achter houten latten bevestigd moet worden tegen het dak. Een tweede manier zijn glaswolplaten. Dit zijn complete zolderisolatiesystemen die eenvoudig tegen de wand gemonteerd worden. Hiermee is de zolder naast goed geïsoleerd, ook direct mooi afgewerkt.

Alt Text

Stel hier uw isolatie vraag
  Dakisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw dak isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw dak isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text