Telefoon: 0174 528 272

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een vorm van isolatie dat u direct het meeste comfort geeft. Hierdoor trekt de kou niet langer op, zodat u minder last heeft van koude voeten. Ook voorkomt het veel langstrekkend vocht, zodat het direct prettiger aanvoelt in de woning. Bovendien bespaart u honderden euro’s per jaar op de energiekosten, omdat u minder warmte verliest via de vloer en daardoor minder hoeft te stoken.

Soorten vloerisolatie

Vaak hebben woningen die zijn gebouwd voor 1983 geen vloerisolatie. Daarom kunt u veel energiewinst halen als uw woning voor deze periode voorziet van vloerisolatie. Vloerisolatie is geschikt voor verschillende soorten vloeren. Hierbij kunt u denken aan:

 • Houten vloer
 • Betonvloer
 • Kruipruimte
 • Kelderruimte

Vloerisolatie aanbrengen

De vloerisolatie kan zowel boven als onder de vloer worden aangebracht. De voorkeur gaat ernaar uit om de isolatie aan de onderzijde aan te brengen. Hierdoor merkt u bijna niets van de werkzaamheden door Spouwmuur Expert. De toegang tot de kruipruimte vindt u meestal bij de voordeur, achterdeur of bij de meterkast. De ruimte moet minstens vijftig centimeter hoog zijn, zodat onze experts de ruimte hebben om hier te werken. Het isolatiemateriaal wordt aan de onderkant van de vloer aangebracht. Dit beschermt vloeren tegen kou en optrekkend vocht. Als de kruipruimte niet toegankelijk is, is het mogelijk om vanaf de bovenzijde te isoleren. Dit is ingrijpender, omdat hiervoor de bestaande ondergrond verwijderd wordt. Daarna wordt het verhoogd met het isolatiemateriaal, waarna het wordt afgewerkt met de oorspronkelijke bedekking, zoals houten planken, laminaat of vloerkleed.

Oplossing voor optrekkend vocht

Eén op de vijf woningen heeft last van optrekkend vocht. Dit uit zich in water in de kruipruimte, schimmel, vochtige muren of houten meubelen. Als uw woning hier last van heeft, kan onze expert uw kelder voorzien van kruipruimte-isolatie. Deze maatregel helpt een beetje als isolatie, maar is vooral bedoeld om het vochtprobleem op te lossen. Hierbij wordt een losse laag isolatiemateriaal in de ruimte onder de vloer geblazen. Dit houdt de condens tegen, zodat het vocht niet langer de onderkant van de vloer bereikt.

Alt Text

Stel uw hier uw isolatie vraag
  Vloerisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw vloer isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw vloer isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text