Telefoon: 0174 528 272

Binnenmuurisolatie

Binnenmuurisolatie

Voor isolatie van de binnenmuur wordt meestal gekozen als het niet mogelijk is om de spouwmuur of buitenmuur te isoleren. Dit komt bijvoorbeeld voor bij monumentale woningen, woningen die voor 1930 zijn gebouwd en geen spouwmuur hebben of huizen waar een verouderde spouwmuurisolatie aanwezig is. Binnenmuur isolatie biedt dan een uitstekende oplossing om energie te besparen.

Voordelen van binnenmuur isolatie

Er wordt minder gekozen voor binnenmuurisolatie, omdat deze methode minder efficiƫnt is dan spouwmuur- en buitenmuurisolatie. Dat komt omdat de isolatie aan de binnenmuur niet naadloos kan aansluiten op de dak- of vloerisolatie, waardoor er toch nog warmte kan ontsnappen. Ook wordt de woonruimte kleiner omdat de muren iets dikker worden. Hoewel binnenmuurisolatie meestal de laatste optie is als u kiest voor muurisolatie, haalt u hier toch veel rendement uit. Isolatie van de binnenmuur heeft namelijk diverse voordelen:

 • Goedkoopste vorm van muurisolatie
 • Bespaar direct op de energierekening
 • U stoot minder CO2 uit, wat goed is voor het milieu
 • Ook geschikt voor monumentale panden
 • Constantere temperatuur in de kamer
 • Isolatie kan per kamer worden aangepakt
 • Kan het hele jaar door worden gedaan

Werkzaamheden

Omdat de werkzaamheden voor binnenmuurisolatie binnenshuis plaatsvinden, kunnen de experts vanS pouwmuur Expert het hele jaar bij u langskomen voor klussen aan de binnenmuur. Voor binnenmuurisolatie moeten de draagmuren vrijgemaakt worden. Onze vakman maakt indien nodig eerst de radiator, vensterbank of stopcontacten vrij. Daarna wordt een voorzetwand geplaatst. Dit is een houten of metalen raster. Daarin wordt het isolatiemateriaal geplaatst. Hierbij letten we goed op dat er geen luchtcirculatie kan plaatsvinden tussen de muur en het isolatiemateriaal, zodat condens, vocht en schimmel geen kans krijgen. Het isolatiemateriaal wordt bedekt door een dampscherm. Dit houdt de condens tegen, waardoor het vocht niet door de muren trekt. Daarna wordt de muur afgewerkt met gips- of spaanplaten. Dit materiaal is zeer geschikt om te verven of behangen, zodat uw hele kamer in dezelfde stijl blijft. Daarna wordt de radiator, vensterbank of stopcontacten weer teruggeplaatst en kunt u genieten van uw lagere energierekening en meer comfort.

Meer informatie over binnenmuurisolatie of direct een afspraak maken? Bel ons gerust of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag aan een lagere energierekening!

Alt Text

Stel hier uw isolatie vraag
  Muurisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw muren isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw murenĀ isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text