Telefoon: 0174 528 272

Spouwmuurisolatie

Muurisolatie

Veel warmte verlaat uw woning via de muren. Dit kunt u voorkomen door de muren te laten isoleren door de vakmannen van Spouwmuur Expert. Muurisolatie zorgt dat het in de winter warm blijft, terwijl u in de zomer geniet van een koelere kamer. Tegelijkertijd worden ook gaten en kieren gedicht, zodat het minder tocht in huis. Dat levert direct meer comfort op. Bovendien bespaart u honderden euro’s per jaar op uw energierekening en helpt u mee aan een beter milieu.

Muurisolatie: de voordelen

Muurisolatie heeft het meeste effect voor woningen die zijn gebouwd tussen 1930 en 1975. In deze periode werd meestal geen spouwmuur ingebouwd. Woningen die zijn gebouwd na deze periode zijn vaak al voorzien van isolatie. De isolatiematerialen zijn meestal echter van een lagere kwaliteit dan de gangbare eisen van dit moment. Daardoor kunt u nog veel rendement halen uit het vernieuwen van de isolatiematerialen. De voordelen van muurisolatie zijn:

 • Besparing tot zeshonderd euro per jaar op energiekosten
 • Goed voor het klimaat door minder uitstoot van broeikasgassen
 • Meer comfort door koelere zomers en warmere winters
 • Meer comfort door minder tocht
 • Geluidswerend

Mogelijkheden voor muurisolatie

Er zijn verschillende methodes om de woning te isoleren. Dit kan door:

 • Spouwmuurisolatie
 • Buitenmuurisolatie
 • Binnenmuurisolatie

Welke mogelijkheid voor muurisolatie geschikt is, hangt af van uw huis. Woningen die zijn gebouwd tussen 1930 en 1975 behalen het meeste rendement uit spouwmuurisolatie. Hierbij wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gevuld met isolatiemateriaal, zodat de woning direct beschermd is tegen de weersinvloeden van buitenaf. De temperatuur is dan makkelijker constant te houden, zodat de energiekosten direct omlaag gaan.

Als de spouwmuur al geïsoleerd is, wordt vaak gekozen voor buitenmuurisolatie. Hierbij wordt het isolatiemateriaal aan de buitenzijde van de woning toegevoegd, waarna het mooi wordt afgewerkt. Dit is de duurste vorm van muurisolatie, maar geeft ook het hoogste rendement. Binnenmuurisolatie wordt het minst vaak gekozen, omdat het minder efficiënt is dan spouwmuur- en buitenmuurisolatie. Het is een goedkopere variant om de kamers toch nog goed te isoleren als er geen andere opties zijn.

Offerte aanvragen

Wilt u meer weten over muurisolatie of wilt u weten wat deze vorm van isoleren u gaat kosten? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte op. Wij sturen u op werkdagen binnen 48 uur een reactie met ons advies voor uw woning.

Alt Text

Stel hier uw isolatie vraag
  Muurisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw muren isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw muren isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text