Telefoon: 0174 528 272

Betonvloer isolatie

Isolatie van een betonvloer

De isolatie van een betonvloer zorgt voor energiebesparing. U kunt hier het meeste voordeel mee doen als uw woning voor 1983 is gebouwd. In die periode werd er namelijk meestal geen vloerisolatie toegepast. Het isoleren van een betonvloer is prettig omdat het daardoor minder tocht.

Een betonvloer kan aan de boven- of onderkant worden geïsoleerd. Aan de onderzijde krijgt u alleen een energiebesparing, maar geen warmere voeten. Het is meer werk om de vloer aan de bovenzijde te isoleren, maar u geniet direct van energiebesparing én warme voeten.

Isolatie aan de onderzijde

Kies voor de isolatie aan de onderzijde van de betonvloer om direct te besparen op uw energiekosten. Onze expert werkt vanuit de kruipruimte. Deze moet minstens vijftig centimeter hoog zijn. Als de onderzijde vlak is, kan hij direct starten met de aanleg van isolatie. Bij een ruwe onderkant moeten eerst gaten geboord worden, waar pennen en pluggen aan bevestigd worden. Daar kunnen de minerale dekens aan bevestigd worden. Een tweede optie is het aanbrengen van PUR-schuim. De vakman controleert ook of er voldoende ventilatie aanwezig is en legt zo nodig extra ventilatiegaten aan bij de buitenmuur. Dit gaat niet ten koste van het rendement op vloerisolatie.

Isolatie aan de bovenzijde

Isolatie aan de bovenzijde van de betonvloer is duurder, maar levert ook direct warmere voeten op. Het is meer werk, omdat de gehele ruimte leeggehaald moet worden en de huidige vloerbedekking moet aan de kant. De plinten worden verwijderd en de deuren worden er tijdelijk uitgehaald. Houd er rekening mee dat de vloer ongeveer acht centimeter wordt opgehoogd. Eerst wordt de betonvloer voorzien van een damp remmende folie. Dit houdt condens en vocht tegen. Daarna wordt de hele vloer voorzien van een raamconstructie van houten plintjes. Dit wordt opgevuld met isolatiemateriaal, zoals PUR-schuim, minerale dekens of vloerdelen en plaatmateriaal. Hierna wordt de vloer afgewerkt en kan de vloerbedekking, plinten en deuren terug worden geplaatst. Nu heeft u een goed geïsoleerde betonvloer en kunt u genieten van warmere voeten.

Alt Text

Stel uw hier uw isolatie vraag
  Vloerisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw vloer isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw vloeren isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text