Telefoon: 0174 528 272

Glaswol voor vloerisolatie

Glaswol wordt vaak toegepast bij vloerisolatie, omdat het een voordelig isolatiemateriaal is van een hoge kwaliteit. Het gele synthetische materiaal is heel makkelijk te bevestigen als vloerisolatie. Glaswol kan gespoten worden. Ook zijn er losse rollen verkrijgbaar. Ze zijn goed tegen elkaar aan te zetten, waardoor er geen koudebrug ontstaat waar de wind vrij spel heeft. Het materiaal is goed te gebruiken voor grote oppervlakten, maar het is ook eenvoudig op maat te knippen of snijden voor de kleine hoekjes.

Alt Text

Voordelen

Glaswol is een populair materiaal voor vloerisolatie. Het heeft vele voordelen, zoals:

 • Zeer hoge isolatiewaarde
 • Brandveilig
 • Neemt geen vocht op
 • Geen kans op schimmel
 • Lichtgewicht
 • Vormvast, maar flexibel tijdens de aanleg
 • Relatief goedkoop
 • Akoestische isolatie

Het enige nadeel van dit isolatiemateriaal is dat het makkelijk een allergische reactie kan oproepen. De microvezels kunnen zorgen voor een ontsteking van de luchtwegen of de huid. Huiduitslag en jeuk zijn bekende bijwerkingen. Werk daarom altijd met werkhandschoenen en een stofmasker om irritatie te voorkomen, dat doen de vakmannen van Spouwmuur Expert ook!

Werking van glaswol

Glaswol is een synthetisch materiaal. Het is gemaakt van een combinatie van zand en gerecycled glas. Het isolatiemateriaal is zacht en flexibel. De vezels in het materiaal zorgen dat er geen luchtcirculatie plaats kan vinden. Daardoor kan de koude lucht van buiten niet naar binnen verplaatsen, of andersom. Een positieve bijwerking is dat het daardoor ook geluidswerend is, omdat geluid zich verplaatst via lucht. De synthetische wol is ook geschikt als vloerisolatie omdat het geen vocht opneemt. Hierdoor drogen de vloeren snel bij vocht of condens en kan schimmel geen voedingsbodem vinden om te groeien. Het is verkrijgbaar met een damp werende laag, zodat het condens niet in de vloeren en muren komt. Glaswol is eenvoudig te snijden, knippen of proppen.

Vloerisolatie met glaswol

Er zijn drie toepassingen: het kan als een rol gekocht worden, dat achter houten latten bevestigd wordt tegen de vloer. Een tweede manier zijn glaswolplaten. Dit zijn complete isolatiesystemen die eenvoudig bevestigd worden tegen de vloer. Hiermee wordt de vloer geïsoleerd en direct afgewerkt. De derde mogelijkheid is inblaaswol. Dit is handig voor gaten en kieren.

Alt Text

Stel uw hier uw isolatie vraag
  Vloerisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw vloer isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw vloer isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text