Telefoon: 0174 528 272

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Er zijn verschillende vormen van geluidsoverlast. Zo is er overlast van buiten door het verkeer dat door de straat rijdt of spelende kinderen. U kunt last hebben van het geluid bij de buren, of de buren hebben last van geluidsoverlast afkomstig uit uw huis. Dit kan zowel gaan om de buren naast u, als om de boven- of onderburen. Heeft u geluidsoverlast? De vakmannen van Spouwmuur Expert komen bij u langs voor de juiste geluidsisolatie tegen overlast.

Alt Text

Oorzaken geluidsoverlast

Als u of de buren geluidsoverlast ervaren, is de kans groot dat de woning niet voldoende geïsoleerd is of dat de bestaande isolatie verouderd is. Woningen die gebouwd zijn voor de Tweede Wereldoorlog hebben vaak de slechtste geluidsisolatie vanwege de dunne muren. Voor 1982 zijn veel woningen gebouwd met gemetselde muren van baksteen, (gelijmde) kalkzandsteenblokken of B2-blokken. Dit laat geluidstrillingen makkelijk door. Ook oudere appartementen geven vaak problemen vanwege de houten vloeren. In nieuwere appartementen zorgen plavuizen en parket dat u de bovenburen kunt horen lopen.

Naast het gebruikte bouwmateriaal hangt de overlast ook af van de bouwwijze. Woningen die samen één dak delen, zijn aan elkaar gekoppeld waardoor geluiden makkelijker worden overgedragen. Ook kan de verbinding tussen de vloer en gevel zorgen voor de overdracht van geluiden, net zoals leidingen, ventilatiekanalen en kieren bij ramen en deuren.

Oplossingen voor geluidsoverlast

Een zwaardere vloer, wand of dak houdt meer geluid tegen dan een lichter materiaal. Daarnaast zorgen flexibele materialen ervoor dat muren of vloeren niet meetrillen door het geluid, zodat het gedempt wordt. De mogelijkheden voor geluidsisolatie zijn:

 • Dichten van gaten en kieren
 • Voorzetwand plaatsen
 • Flexibele spouwmuurisolatie, zoals steenwol
 • Plaatsing van een verlaagd plafond bij een houten vloer
 • Afgehangen ontkoppeld plafond met isolerende vulling
 • Cellulosevlokken inspuiten tussen plafond en de vloer
 • Zwevende dekvloer

Extra voordelen geluidsisolatie

Bepaalde vormen van geluidsisolatie nemen niet alleen het geluid weg, maar kunnen ook zorgen dat de warmte beter binnen blijft. Spouwmuurisolatie en een voorzetwand zijn voorbeelden die hierbij erg effectief zijn. Geluidsisolatie is altijd maatwerk. Neem daarom vrijblijvend contact op met Spouwmuur Expert.

Alt Text

Stel uw hier uw vraag




  Overige projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis