Telefoon: 0174 528 272

Isolatiechips en vloerisolatie

Isolatiechips kruipruimte-isolatie

Voordat de vakman van Spouwmuur Expert start met vloerisolatie, zal hij kijken naar de vochtigheid in de kruipruimte. Dit is belangrijk, omdat vocht onder de grond zorgt dat er veel kou en condens optrekt in de betonvloer. Het percentage houtvocht kan flink stijgen als uw woning een houten vloer heeft. Door het vochtpercentage in de kruipruimte lager te houden, geniet u nog meer van het comfort van vloerisolatie.

Alt Text

Voorkom vochtproblemen

Isolatiechips lossen veel vochtproblemen in de woning op. Hierbij is te denken aan:

 • Optrekkend vocht in vloeren en muren
 • Vochtige meubelen
 • Schimmel en nare geuren
 • Roest aan ondergrondse leidingen

Wat zijn isolatiechips?

Isolatiechips zijn gemaakt van EPS. EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. De meest bekende vorm is piepschuim. De chips hebben de vorm van de eetbare aardappelchips of stukjes kroepoek. Wit is de meest verkochte kleur. EPS is brandveilig, licht van gewicht, drukvast en ongevoelig voor vocht. Dit betekent dat schimmels geen voedingsbodem krijgen in het materiaal. Daardoor is het ideaal voor bodemisolatie. Het heeft een lange levensduur en heeft een aantrekkelijke prijs.

Isolatiechips toepassen

Isolatiechips zijn een handige oplossing om vochtproblemen in de kelderruimte tegen te gaan. De chips worden aangebracht over de gehele bodem onder het huis. Ze blijven los liggen, zodat ze mee kunnen stijgen als het waterpeil hoger staat. De kruipruimte moet hiervoor minstens twintig tot dertig centimeter hoog zijn. De chips worden in de kruipruimte geblazen met speciale apparatuur. Het vormt een dikke laag tussen de bodem en de vloer. Dit vangt de opstijgende condens op. De vochtdruppeltjes kunnen daardoor niet meer tegen de vloer aankomen, waar ze in het materiaal trekken en voor schimmel, kou en vocht zorgen. De vochtdruppels blijven nu in het materiaal zitten, waar het in kleinere hoeveelheden beter op kan drogen.

Kiest u naast isolatiechips ook voor vloerisolatie? Dan zal één van onze medewerkers eerst de vloerisolatie aanbrengen, omdat er dan nog voldoende werkruimte is. Daarna wordt de ruimte pas gevuld met isolatiechips. Neem voor meer informatie gerust even contact met ons op.

Alt Text

Stel hier uw isolatie vraag
  Vloerisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw kruipruimte isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw kruipruimte isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text