Telefoon: 0174 528 272

Vloerisolatie kiezen

Vloerisolatie kiezen

Vloerisolatie kiezen

Spouwmuur Expert gebruikt verschillende materialen voor de isolatie van vloeren. De juiste vloerisolatie hangt af van het soort vloer, de hoogte van de kruipruimte en de luchtvochtigheid. Onze vakmannen maken gebruik van hardschuimplaten, steenwol, glaswol, Knauf Supafil, polyurethaan of PUR, bodemfolie, isolatiechips- en parels.

Hardschuimplaten

Hardschuimplaten zijn vaak gemaakt van PUR, PIR of XPS. Platen van PUR komen op dit moment het meest voor, maar het sterkere en duurdere PIR wordt ook steeds populairder. Hardschuimplaten zijn makkelijk op maat te zagen en kunnen zowel aan de bovenzijde als onderkant van de vloer worden bevestigd. Ze sluiten goed op elkaar aan waardoor er weinig kans is op koudebruggen.

Steenwol

Steenwol is een zeer sterk en stevig materiaal. Het bestaat uit gesmolten steen van basalt of diabaas. Na het smelten worden hier draden van gemaakt. Dit wordt toegepast in rollen, matten, dekens, wandplaten en inblaaswol. Steenwol staat vooral bekend om de uitstekende brandwerendheid en het zorgt voor een zeer goede geluidsisolatie.

Glaswol

Glaswol is het lichtere en flexibele broertje van steenwol. Glaswol is gemaakt op zand- en glasbasis. Het heeft een hogere isolatiedichtheid, zodat er een dunnere laag nodig is om dezelfde isolatiewaarde te bereiken. Het materiaal kan irritaties aan de huid en luchtwegen veroorzaken. Daarom moet het zorgvuldig met handschoenen en een stofkap worden aangebracht. Daarna is het een uitstekend isolatiemateriaal.

Knauf Supafil

Knauf Supafil is een inblaaswol. Het werkt uitstekend om gaten en kieren te vullen, omdat het heel zorgvuldig kan worden aangebracht. Daarnaast komt Knauf Supafil veel voor bij na-isolatie. Het Duitse merk is favoriet bij Spouwmuur Expert vanwege de gebruiksvriendelijkheid, hoge kwaliteit en levensduur van tientallen jaren.

Polyurethaan

is ook bekend als PUR of PUR-schuim. Deze synthetische stof wordt onder hoge druk bewaard en zet uit als het in aanraking komt met lucht. Hiermee kunnen zeer kleine kieren tot grote ruimten gevuld worden. Polyurethaan komt ook voor als hardschuimplaten en andere materialen. Het materiaal heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding en is daarmee populair als isolatiemateriaal.

Bodemfolie

Bodemfolie wordt toegepast bij vochtproblemen. De folie bedekt de gehele kelderruimte en wordt zo dicht mogelijk op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Het vocht blijft eronder, zodat er minder condens ontstaat tegen de onderkant van de vloeren. Dit voorkomt tocht- en vochtproblemen.

Isolatiechips

Isolatiechips is een EPS-materiaal wat lijkt op piepschuim. Het heeft de vorm van aardappelchips of kroepoek. Isolatiechips voorkomen vochtproblemen. Het wordt via een blaasmachine onder de gehele bodem geblazen. Daar zorgt het dat condens niet opstijgt, zodat u minder last heeft van tocht, vocht en schimmels.

Isolatieparels

Isolatieparels hebben dezelfde werking als isolatiechips. Het wordt gebruikt tegen vochtproblemen en het wordt aangebracht in de kruipruimte. Isolatieparels zijn rond van vorm en zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en grijs.

Alt Text

Stel uw hier uw isolatie vraag
  Vloer isolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw vloer isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw vloeren isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text