Telefoon: 0174 528 272

Nokvorstherstel

Nokvorstherstel

Alt Text

Lekkage aan het dak wordt vaak veroorzaakt door slecht zittende nokvorsten. De nokvorst is een type dakpan dat de bovenkant en hoeken van het dak afsluit. Deze zorgen voor een goede bescherming tegen wind en regen. In de loop der jaren kunnen nokvorsten slijten, beschadigen of los komen te liggen. Hierdoor is de kans op lekkage en losliggende dakpannen groot. Spouwmuur Expert voorkomt dit met nokvorstherstel.

Schade aan nokvorsten

Schade aan de nok kan in de loop der jaren ontstaan door verschillende oorzaken, zoals:

 • Neerslag
 • Vrieskou
 • Poreus cement
 • Afbrokkelend of scheurend cement

Voorbereiding nokvorstherstel

Een vakman van Spouwmuur Expert klimt naar de nok om de schade op te nemen. Onze experts hebeben geen hoogtevrees en voeren de werkzaamheden uit als een routineklus. Hierbij worden hoogwaardige materialen gebruikt, zodat uw woning nog jaren beschermd blijft tegen weersinvloeden van buitenaf. De expert start het nokvorstherstel door de beschadigde dakpannen te verwijderen. Hierbij wordt ook het poreuze cement weggehaald. Verouderd cement is vaak beschadigd en laat los, omdat het materiaal tijdens hitte en kou uitzet en krimpt. Als dit te vaak gebeurt, scheurt het of brokkelt het af, waardoor de dakpannen los komen te liggen.

Nokvorstherstel

Tijdens het nokvorstherstel worden de beschadigde pannen en mortel weggehaald. De nok moet schoon, droog en vetvrij zijn voor de beste hechting. Daarna wordt een nieuwe laag dakmortel toegevoegd. Hiervoor wordt een nieuwer en flexibeler dakmortel toegepast. Dit nieuwe materiaal kan beter tegen hitte en kou, waardoor het minder snel beschadigd door krimpen en uitzetten. Het materiaal wordt gekozen in de kleur die bij het dak past. Daar bovenop worden de bestaande of nieuwe nokvorsten geplaatst. Of het nu gaat om een zadelvorst, Hollandse, Zeeuwse of Franse vorst, het wordt keurig over elkaar heen gelegd. Daarna worden de randen bijgewerkt en glad gemaakt. Het nokvorstherstel zorgt voor een wind- en waterdichte afsluiting van het dak.

Wilt u meer informatie over nokvorstherstel? Bel ons of vraag gerust een vrijblijvende offerte op.

Alt Text

Stel hier uw nokvorsten vraag
  Overige projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis