Telefoon: 0174 528 272

Bodemfolie kruipruimte-isolatie

Bodemfolie kruipruimte-isolatie

Bodemfolie wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte. Deze vorm van vloerisolatie gaat vochtproblemen tegen en zorgt voor een drogere lucht onder de vloer. Dit zorgt dat u minder last heeft van optrekkend vocht en tocht, u houdt warmere voeten en de woning wordt beter beschermd tegen corrosie en schimmel. Dat is beter voor de luchtwegen, waardoor vooral astmapatiënten minder last hebben van een vochtige woning.

Werking

Bodemfolie zorgt dat het vocht onder de grond niet kan condenseren tegen de onderkant van de vloer. Dit vocht kan ontstaan door regenwater, een hoog grondwaterpeil en warme lucht van buiten. Als deze warme lucht in contact komt met de ondergrondse kou, koelt het af en kan er condens ontstaan.

De folie stopt de verdamping van het water op de bodem. Het is op warmere dagen onvermijdelijk dat er alsnog condensvorming plaatsvindt op de folie zelf. Dit ontstaat dan niet door het grondwater, maar door de warmere lucht van buitenaf. Deze druppels kunnen een waas vormen op het isolatiemateriaal. Dit droogt ’s nachts weer op. Het effect van deze condens is echter verwaarloosbaar in vergelijk tot het vocht dat tegen wordt gehouden. Bodemfolie brengt de luchtvochtigheid in de kruipruimte terug tot zestig procent en het houtvocht wordt beperkt tot tien procent. Dit maakt het tot een ideale maatregel in combinatie met vloerisolatie.

Aanleggen van bodemfolie

Voordat de vloerisolatie van de kruipruimte kan beginnen, wordt de bodem eerst egaal gemaakt. Al het puin gaat naar buiten en oneffenheden worden gladgemaakt. Daarna wordt de folie over de gehele bodem van de kruipruimte bevestigd. Bodemfolie werkt het beste als dit in direct contact met de vloer staat, zodat vocht en condens geen kans krijgen.

Bodemfolie en vloerisolatie

De aanleg van bodemfolie is bedoeld om vochtproblemen in huis tegen te gaan. De werkzaamheden kunnen perfect in combinatie met vloerisolatie worden uitgevoerd. Zo zorgt de folie dat het vochtpercentage in de houten vloer omlaag gaat, zodat deze effectiever geïsoleerd kan worden. Vloerisolatie is een energiebesparende maatregel, terwijl bodemfolie een effectieve en zeer betaalbare methode is om vochtproblemen tegen te gaan.

Alt Text

Stel uw hier uw isolatie vraag
  Vloerisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw vloeren isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw vloeren isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text