Telefoon: 0174 528 272

Kruipruimte-isolatie

Kruipruimte isolatie

Isolatie van de kruipruimte is de beste oplossing tegen vochtproblemen. Eén op de vijf woningen heeft last van vocht onder het huis. Dit ontstaat door regenwater of een hoog grondwaterpeil. Er staat een laagje water, waardoor condens ontstaat. Dit zorgt voor koudere vloeren, optrekkend vocht in muren of zelfs in de meubelen, een muffe lucht en tocht. Isolatie van de kruipruimte houdt dit tegen. Hierdoor is het niet zozeer een energiebesparende oplossing, maar de beste aanpak tegen vochtproblemen.

 

Oplossing voor vochtproblemen

Kruipruimte-isolatie is de oplossing tegen vochtproblemen in huis. Het is beter voor de gezondheid en het houdt de materialen die zijn gebruikt voor de bouw van de woning in een betere staat. Deze vorm van isolatie zorgt voor diverse voordelen:

 • Minder koude voeten door tocht
 • Minder vocht is beter voor de gezondheid
 • Kleinere kans op schimmel
 • Reuma- en astmapatiënten ervaren minder problemen
 • Betere bescherming voor betonnen en houten vloer
 • Geen bolstaande houten vloeren
 • Minder roest aan leidingen onder de grond

Werking

Bij isolatie van de kruipruimte wordt de bodem bedekt met een materiaal dat voorkomt dat condens op kan trekken. Hiervoor wordt meestal piepschuim of PUR-schuim gebruikt. Dit vormt een laag over de bodem. Het materiaal ligt los op de vloer, zodat het mee kan stijgen als het waterpeil hoger wordt. Het isolatiemateriaal vangt het vocht op. Daardoor kan de condens niet opstijgen naar de vloer, maar blijft het in het materiaal hangen. Hierdoor wordt de vloer minder vochtig en trekt dit niet langer op naar boven. Dit zorgt voor warmere voeten, minder tocht, frissere lucht en droge vloeren.

Alt Text

Werkzaamheden

De kruipruimte moet ten minste dertig centimeter hoog zijn. Na inspectie wordt het piepschuim in de kruipruimte geblazen. Dit wordt gelijkmatig verdeeld, zodat de vloer onder de hele woning goed is bedekt. De isolatie gaat jarenlang mee, zodat u nog lang geniet van meer comfort.

Alt Text

Stel hier uw isolatie vraag
  Vloer isolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw vloer isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw vloeren isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text