Telefoon: 0174 528 272

Isolatieparels kruipruimte-isolatie

Isolatieparels kruipruimte-isolatie

Isolatieparels zijn een goede keus voor een vochtige kelder- of kruipruimte. Eén op de vijf woningen heeft last van een vochtige kruipruimte. Er ligt vaak een plas water op de bodem onder het huis. Dit water kan in de vloeren en muren trekken. Het zorgt daar voor schimmel, een muffe lucht, kou en tocht. De isolatieparels voorkomen dat het vocht op kan trekken. Dit zorgt ervoor dat de vloerisolatie beter zijn werk kan doen.

Alt Text

Verschil isolatieparels en vloerisolatie

Vloerisolatie wordt aangebracht aan de boven- of onderzijde van de vloer. Zo kan de kou niet langer optrekken en kan de warmte de ruimte niet verlaten via gaten en kieren. Vloerisolatie is daarmee een energiebesparende maatregel, maar het voorkomt bestaande vochtproblemen niet optimaal. Isolatieparels worden op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Deze liggen los, zodat ze mee kunnen stijgen bij hoog water. De parels voorkomen dat de condens niet langer op kan stijgen naar de vloer, zodat de luchtvochtigheid in de kelderruimte daalt.

Werking van isolatieparels

Isolatieparels zijn meestal gemaakt van EPS en komen voor in witte of grijze bolletjes. Het heeft de structuur van piepschuim. Het is zeer stevig en reukloos materiaal. De parels zijn ongevoelig voor vocht. Ze zullen dus geen water opnemen, zodat er geen voedingsbodem ontstaat voor schimmels. Door de lange levensduur kunnen ze jaren onder de woning blijven liggen. Het isolatiemateriaal vormt een barrière tussen de vloer en het optrekkende vocht. Condens ontstaat als warme lucht een koud oppervlakte raakt. Het optrekkende vocht zal druppels vormen tegen de parels aan, waardoor het niet kan stijgen tot onder de vloer. De ventilatie in de kelder droogt deze druppels en het vocht kan niet langer schade veroorzaken aan de woning. Daardoor wordt de vloerisolatie direct effectiever.

Isolatieparels plaatsen

De medewerkers van Spouwmuur Expert gebruiken een krachtige blaasmachine om de parels in de gehele kruipruimte te blazen. Indien deze werkzaamheden tegelijkertijd plaatsvinden met de vloerisolatie, zal de plaatsing van isolatieparels pas de laatste stap zijn. Hierdoor raakt de vloer van de kruipruimte gelijkmatig bedekt met een laag isolatiemateriaal.

Alt Text

Stel uw hier uw isolatie vraag
  Vloerisolatie projecten

  '.$alt.'

  verloren zolder isoleren met knauf loft

  '.$alt.'

  het aan brengen 3000 spouw ankers

  '.$alt.'

  HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

  '.$alt.'

  Isoleren van spouwmuur

  '.$alt.'

  Spouwmuurisolatie

  '.$alt.'

  Zolder met Supafil

  '.$alt.'

  Kruipruimte isolatie

  '.$alt.'

  zolder voor zien van dak isolatie in amsterdam

  '.$alt.'

  Hout skelet isolatie

  '.$alt.'

  Dakisolatie

  '.$alt.'

  Bodem isolatie in ‘s-Gravenzande

  '.$alt.'

  Uitzuigen van flat in maassluis

  Uw vloeren isoleren? Neem direct contact met ons op.

  Laat uw vloeren isoleren door Spouwmuur Expert. Onze vakmannen komen graag bij u langs en geven vrijblijvend advies over dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie. Wij werken altijd met hoogwaardige materialen die lang meegaan. Zo bespaart u het meest op uw energierekening, terwijl de waarde van uw woning verhoogt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis? Vraag direct gratis een offerte aan.
  Alt Text