Telefoon: 0174 528 272

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Bespaar nog meer energie met uw eigen zonnepanelen. De panelen worden op het dak geplaatst. Daar leveren ze de energie voor uw woning. Met de installatie van zonnepanelen heeft u direct lagere kosten op uw energierekening. Ook levert dit meteen een besparing op voor het milieu. De eerste aanschaf vraagt om een aardige investering, maar dit heeft u al na tien jaar terugverdiend. Daarna kunt u nog zeker tien tot twintig jaar genieten van gratis zonne-energie.

Advies voor aanschaf

Voor de aanleg van zonnepanelen wordt eerst gekeken naar uw energieverbruik. Een gemiddelde eengezinswoning heeft ongeveer zestien panelen nodig om zelfvoorzienend te zijn. Ze worden bij voorkeur op een schuin dak geplaatst, aan de zuidkant van de woning. Daar leveren ze het meeste rendement op. Zonnepanelen kunnen ook bevestigd worden op een plat dak. Het is dan wel belangrijk dat het dak schaduwvrij is.

Contact uw energieleverancier

Neemt u voor de eerste keer zonnepanelen? Neem dan ook meteen even contact op met uw energieleverancier. De kans is namelijk groot dat u overdag meer stroom produceert dan u nodig heeft. Deze stroom gaat niet verloren, maar wordt teruggegeven aan het elektriciteitsnetwerk.

Spouwmuur Expert kijkt mee of u hiervoor de juiste meters heeft, zodat ook het overschot wordt gemeten. Het hangt van de energieleverancier af of dit verrekend wordt met uw energieverbruik, of dat u hiervoor een standaard vergoeding krijgt. U bent voordeliger uit als het verrekend wordt, omdat u meer voor stroom betaalt dan wat u ervoor krijgt als leverancier.

Installatie van zonnepanelen

De panelen worden op het dak bevestigd. Het is belangrijk dat hier geen schaduw op valt. Rondom de panelen moet voldoende ventilatieruimte zijn. Hoe koeler de panelen, hoe effectiever deze werken. De zonnepanelen worden verbonden met een omvormer. Deze zet de opgebouwde energie om in stroom uit uw stopcontact. Soms moet de meterkast ook verbouwd worden. Onze vakman controleert of u hiervoor de juiste aansluiting heeft.

Soorten zonnepanelen

Spouwmuur Expert werkt over het algemeen voornamelijk met kristallijne en amorfe zonnepanelen. Hierbij is keuze uit de volgende merken:

  • LG Electronics
  • Solar Frontier
  • Hanwha Solar
  • ET-solar
  • Renesola

Onze expert bekijkt de situatie bij u ter plaatse en geeft advies voor de beste keus zonnepanelen met het hoogste rendement. Zo haalt u de meeste zon in huis. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Stel hier uw zonnepanelen vraag
Overige projecten

het aan brengen 3000 spouw ankers

overige

HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

overige

Zolder met Supafil

dakisolatie overige vloerisolatie

Kruipruimte isolatie

overige vloerisolatie

Uitzuigen van flat in maassluis

muurisolatie overige