Telefoon: 0174 528 272

Isolatie verwijderen

Isolatie verwijderen

Alt Text

Soms is het nodig om isolatie te verwijderen. Bijvoorbeeld tijdens een renovatie, vanwege vocht- of schimmelproblemen of als u kiest voor verbeterde isolatie in uw woning. In de meeste ruimtes is het isolatiemateriaal vastgespijkerd, zodat het weer goed los te halen is. De spouwmuur en kruipruimte zijn echter moeilijk te bereiken om het materiaal weg te halen. Schakel daarom Spouwmuur Expert in om sterk verouderde isolatie snel, veilig en milieuvriendelijk te laten verwijderen.

Nadelen verouderde isolatie

Sterk verouderde isolatiematerialen hebben veel nadelen. De materialen zakken in en kunnen zich ophopen in de spouwmuur. In de kruipruimte kunnen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Sterk verouderd materiaal kan de volgende nadelige effecten hebben:

  • Koudebruggen zorgen voor kille en vochtige muren
  • Warmteverlies
  • Schimmel
  • Ontstaan van schadelijke stoffen

Spouwmuur

De spouwmuur is alleen bereikbaar via de binnen- of buitenmuur. Daardoor is het niet mogelijk om zelf het isolatiemateriaal te verwijderen. Spouwmuur Expert zal eerst de staat van het materiaal controleren door middel van een endoscoop. Als het nodig is om de isolatie te verwijderen, boort onze expert gaten in de buitenmuur en haalt hij tijdelijk enkele stenen uit de buitenmuur. Hier wordt een afzuigsysteem op geplaatst. Dit is de Spouw Sweep. Via gaatjes in de muur wordt lucht onder hoge druk in de muur geblazen, waardoor de isolatie makkelijker loslaat. De Spouw Sweep is een krachtig afzuigsysteem wat alle losse glaswol, steenwol, UF-schuim of PUR uit de muur zuigt. Dit wordt geloosd in grote zakken, zodat het niet in aanraking komt met de natuur. Vervolgens wordt het op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd en verwerkt.

Isolatie verwijderen kruipruimtes

Veel kruipruimtes zijn geïsoleerd met PUR-schuim of isolatiechips. Bij renovatiewerkzaamheden onder de grond kan de kruipruimte onbereikbaar zijn geworden. Ook kan het zijn dat PUR-schuim niet goed is aangebracht, waardoor er gevaarlijke stoffen vrij kunnen komen. Dit isolatiemateriaal kan verwijderd worden doorS pouwmuur Expert. Het afzuigsysteem wordt hierbij ingezet om het snel en vakkundig te verwijderen.

Isoleer de woning opnieuw

Nadat de verouderde isolatiematerialen zijn verwijderd, kan Spouwmuur Expert de woning voorzien van nieuwe isolatiematerialen. Zo is de woning weer warm, heeft u minder vochtproblemen en kunt u weer jarenlang genieten van een veilig en energiezuinig huis. Vraag gerust een vrijblijvende op.

Alt Text

Stel hier uw vraag
Overige projecten

'.$alt.'

het aan brengen 3000 spouw ankers

overige
'.$alt.'

HET UITZUIGEN VAN OUDE ISOLATIE 750M2 IN LEIDEN

overige
'.$alt.'

Zolder met Supafil

dakisolatie overige vloerisolatie
'.$alt.'

Kruipruimte isolatie

overige vloerisolatie
'.$alt.'

Uitzuigen van flat in maassluis

muurisolatie overige